11 / november 2022
Левски лидер във временното класиране
Пирин надви Славия

Левски продължава с доброто си представяне в мъжкия ни елит, след като победи в три сете дупнишкия Марек Юнион Ивкони. В другия мач за деня, Пирин Разлог се наложи с 3-1 над Славия София. 

Левски София 3-0 Марек Юнион Ивкони

Столичният Левски София записа победа с 3-0 над Марек Юнион Ивкони в мач от шести кръг в Ефбет Супер Волей. Столичани се наложиха без проблеми над своите опоненти, печелейки отделните геймове на 15, 20, 20. 

В първите две части, Левски повеждаше без проблеми и затваряше в своя полза. В третия сет, дупничани се опитаха да завържат играта, но силите им достигнаха до 9-9, след което Левски натрупа точкова разлика и повее не погледна назад.

Сините бяха по-успешни във всички елементи, завършвайки с 49 атаки (на 29), 4 аса (на 3) и 5 блокади (2).

Венислав Антов беше над всички в двубоя, записвайки 17 точки (64% ефективност), а наградата за Играч на мача отиде в ръцете на Алехандро Торо (8 т., 47%). 

За Марек, единствено Георги Бъчваров достигна двуцифрени числа при точките -10, с 43% ефективност. 

Славия София 1-3 Пирин Разлог

Пирин Разлог се завърна на победния път, след като се поздрави с успех 3-1 над Славия София. Доманиките започнаха ударно в двубоя, печелейки първия гейм на 10. След това обаче госите намериха своя път към победата, побеждавайки на 22, 17, 18.

12 аса не достигнаха на столичани да измъкнат победата (а Пирин записа 4). Домакините бяха малко по-добри и в атака (41 на 39),.Разложани пък записаха един блок повече (7 на 8). 

Повечето грешки се оказаха решаващи за крайния резултат -  славистите заършиха с 34, а Пирин с 22.

Най-резултатен за победата на Пирин бе Костадин Гаджанов, който записа 16 точки, а 15 добави Дейвид Кръстев добави. Разпределителят на разложани - Любомир Агонцев беше избран за Играч на мача.

За Славия с най-голям актив бе Апостол Боянов с 15 точки.