13 / november 2022
Берое 2016 спря устрема на Черно море
Добруджа продължава без победа

Два интерсни мача се изиграха тази събота в Ефбет Супер Волей. Берое 216 показа по-голяма класа от Черно море, а Монтана пък се справи с Добруджа 07.


Берое 2016 3-0 Черно море 

Берое 2016 спря устрема на Черно море в Ефбет Супер Волей. След като в пети кръг варненци надиграха Пирин Разлог, днес те отстъпиха на старозагорци с 0-3. Тимът на Мирослав Живков пък продължава да се представя успешно, записвайки четвърта победа в мъжкия ни елит този сезон. 

Беройци доминираха напълно мача, като единствено в последните минути на третия гейм, гостите дадоха заявка за нещо повече при 20-20. Моряците обаче допуснаха собствени грешки, а Берое не изпусна шанса да приключи двубоя в три гейма.

Тимът от града на липите беше по-добър във всички волейболни елементи. Домакините завършиха с 38 атаки (на 32), 9 блокади (на 5), както и със 7 аса, докато Черно море не успя да запише нито една точка от този елемент. 
За Играч на мача беше избран Спас Байрев, който приключи с 21 точки. Симеон Димитров стана най-резултатен за Черно море (11т. )

Монтана Волей 3-1 Добруджа 07 

 След като изгуби от ЦСКА в предишния кръг на Ефбет Супер Волей, в събота Монтана Волей се върна на победния път, побеждавайки с 3-1 отбора на Добруджа 07. С тази победа, монтанчани заемат трета позиция във временното класиране в елита.

Добруджанци пък продължават да нямат записан успех през този сезон като са на дъното на класирането и остават единствения отбор без победа досега.
Домакините от Монтана Волей стартираха по-успешно в двубоя, след като взеха първите два гейма на 17 и на 15. В третия гейм Монтана Волей имаше спад в играта, а Добруджа пък засили своята атака, благодарение на която се върна в мача. Силите на дорбуджанци стигнаха обаче само до това да вземат само един гейм. След това в четвъртия, състезателите на Даниел Пеев се върнаха по-концентрирани и се поздравиха с успеха.

За разликите между двата отбора говори и статистиката. Монтанчани завършиха с 53 атаки (на 36), 12 аса (на 2) и 14 блока (на 7).

За Играч на мача беше избран Мирослав Градинаров (21т.), а за Добруджа Златко Кьосев стана топ рализаторс 11т.