18 / november 2022
Левски с категорична победа във Вечното дерби
Берое 2016 надви Пирин

Левски София записа категорична победа във Вечното дерби, след като надви с 3-0 ЦСКА, и по този начин продължава да е лидер във временното класиране в Ефбет Супер Волей. Берое 2016 пък се наложи над Пирин Разлог с 3-1, и заема втора позиция.

ЦСКА 0-3 Левски София

 Левски София записа категорична победа срещу вечния съперник ЦСКА след като в първия двубой от 7 кръг се наложи с 3-0 гейма (25-22, 25-16, 25-14). Това е първа загуба за Червените през този сезон. 

Благодарение на този си успех пък, състезателите на Николай Желязков запазват лидерската позиция във временнното класиране в Ефбет Супер Волей с шест победи и една загуба.

В  петък, Сините се поздравиха с успеха след като през целия мач срещу ЦСКА, диктуваха случващото се на терена. Армейците, от своя страна, не успяха в нито един момент да поведат, а разстроеното им посрещане попречи на цялостното организиране на играта. 

Показателна за превъзходството на Левски е статистиката от двубоя - Сините завършиха с 33 успешни атаки (на 25) и 7 аса (на един). Червените не успяха да отбележат нито една точка от блокада, докато Левски направи това седем пъти. 
Владимир Гърков с 9т. стана Играч на мача, а най-резултатен с 13 беше Венислав Антов. За ЦСКА най-много отбеляза Димитър Димитров - 11 

Светослав Гоцев, състезател на ВК Левски София: “Играхме в неудобна за  нас зала, но познавайки нашия отбор и неговите предишни представяния, затвръждаваме игра, което е по-важното от самата победа в случая. Важното е, че младите момчета и ние, по-опитните, поддържаме едно добро ниво и това ни помага да продължаваме дд побеждаваме. Не беше нашият най-добрият мач, но играхме така добре на сервис, и то не в нашата зала. Това е добър сигнал за нас. Имаме още резерви на блок, но е положително, че записахме категорично 3-0. Да, победихме фаворитите досега, но не мога да кажа, че това ни прави нас фаворити. Концепцията на нашия отобр е да развиваме по-младите играчи и с нашия опит да им помагаме по правилния път. Ще се радвам да видя много от тях в националния отбор.”

 Владимир Гърков, Играч на мача и състезател на ВК Левски София: “Малко ни беше тежко. Играхме в чужда зала, пред много публика, но се радваме, че успяхме да вземем първия гейм и да ги пречупим. Излезнахме и се борихме за всяка точка, спраивхме се доста добре. Имаше напрежение в началото. Надяваме се да продълим да печелим и си пожелаваме успех.”

Александър Попов, ст. треньор на ЦСКА: “Нищо не се получи в нашата игра днес. Левски би по-добър сервис, посрещаха по-добре. Без тези два елемента, които тотално ни липсваха на нас, няма как да разгадаваме и да се противопоставяме на съперника. В часовете след мача е много тежко. Грешките изобилстваха - това беше явно. Но трябва да търсим първопричината за нещата. Нашият сервис не проработи от самото начоло. Не успяхме да поведем в нито един момент. Поздравления за Левски, фактите трябва да се изкажат. Няма хубави неща за нас в този момент, освен едно нещо за нашата цесекарска общност. В кой спорт след като вечният ти противник те победи по този начин в собствената ти зала, публиката продължава да те аплодира и поздравява? Това е, защото винаги сме били честни. Просто днес не ни потръгна. Хубавото е, че феновете знаят, че няма да се предадем.” 

Пирин Разлог 1-3 Берое 2016 

Берое 2016 пък зае втората позиция във временното класиране в мъжкия ни елит след като надви като гост Пирин Разлог с 3-1 (25-21, 25-21, 24-26, 25-23). Състезателите на Мирослав Живков записаха пета победа и продължават успешното си представяне в мъжкия ни елит през този сезон. 

Беройци взеха първя гейм без особени проблеми, а във втория, въпреки че губеха в началото, успяха да се върнат и да установят своя ритъм за 2-0 в своя полза. Разложани обаче “стиснаха зъби” и в третия след изключително оспорвани последни минути, успяха да спечелят с 26-24. Двата отбора се гониха в резултата в четвъртия гейм, но гостите наложиха волята си и се поздравиха с успеха.

По-силното представяне на сервис се оказа ключово за победата на старозагорци - те завършиха с 14 аса (на пет). В атака и на блок и Пирин, и Берое се представиха на ниво - и двата тима записаха по 13 блокади, а в атака домакините записаха една повече точка - 53 на 52. 

Венцислав Рагин беше избран за Играч на мача, завършвайки с 11т. 27 пък наниза Спас Байрев. 23 точки на Дейвид Кръстев пък не стигнаха на Пирин да запише победа.