20 / november 2022
Черно море “показа зъби”, но не успя да пречупи Монтана
Монтана втори във временното класиране в Ефбет Супер Волей

Черно море опита да се противопостави на Монтана, но силите на варненци стигнаха само за един гейм в единствения мач за деня в Ефбет Супер Волей. 
Монтанчани пък записаха шеста победа в мъжкия ни елит този сезон, с което и си осигуриха втора позиция във временното класиране. Пред тях са само Левски София, които също имат шест победи и една загуба, но по-малко загубени геймове - пет на девет. На трета позиция пък е Берое 2016 с пет победи и две загуби. 


Черно море 1-3 Монтана Волей

Още първият гейм започна с оспорвана битка на волейболното игрище в зала Христо Ботев във Варна. Макар че опитваха да наложат своя ритъм на игра, гостите не успяваха да натрупат голяма точкова разлика, с което интригата в сета беше жива до последния момент. 

Интригуващото преследване в резултата продължи и във втория гейм. Въпреки че състезателите на Даниел Пеев водеха при 15-10 в своя полза, домакините не се предадоха и в решаващите разигравания в края на гейма, измъкнаха положителния резултат и се върнаха в мача.

Монтана отговори категорично в началото на следващия гейм - повеждайки с 4-0. Гостите успяха задържат преднината си и се приближиха до крайния успех, повеждайки с 2-1. 

С последни сили Черно море се опита да вкара мача в тайбрек, но по-голямата презицност в разиграванията на решаващи топки в четвъртия сет се оказа ключва за победата на Монтана. 

Денислав Бърдаров беше избран за Играч на мача.